Botox & fillers

Hoe werkt Botox®?

Botuline-toxine blokkeert de prikkeloverdracht van zenuwen naar spieren, waardoor de activiteit van de spieren afneemt of stil komt te liggen.

Gelaatrimpels ontstaan door overactiviteit van de onderliggende spieren. Door in deze spiertjes een kleine hoeveelheid Botox (botuline-toxine) in te spuiten, gaan deze zich ontspannen zodat de rimpels in de huid verdwijnen. De Botox injecties zijn volkomen veilig en vrijwel pijnloos.

Er is geen verdoving nodig. Onmiddellijk na de behandeling kunt u weer naar huis om uw dagelijkse bezigheden te hervatten.

Welke zones komen in aanmerking voor een huidverjonging met Botox®?

Botox (botuline-toxine) is een middel om dynamische rimpels (veroorzaakt door onderliggende spieren) te behandelen. Statische rimpels worden best behandeld met een “rimpelvuller”.

De meest behandelde zones zijn: voorhoofdsrimpels, kraaiepootjes en fronsrimpels (thv de neusbasis).

Wanneer begin ik met Botox® ?

Vandaag wordt aangeraden preventief te starten met de behandeling van rimpels. Dwz dat men start met Botox, van zodra een oppervlakkige rimpel zichtbaar wordt en niet wacht tot men een diepe groef heeft. Hierdoor is het resultaat veel mooier en wordt de rimpel beter gecorrigeerd.

Voor diepere rimpels moet Botox vaak gecombineerd worden met een rimpelvuller.

Wat zijn inspuitbare rimpelvullers ?

Inspuitbare rimpelvullers zijn producten die via een injectienaald onder de rimpel worden ingespoten, waardoor de rimpel vermindert of zelfs verdwijnt. Rimpelvullers worden niet alleen gebruikt voor het opvullen van rimpels, maar ook voor het corrigeren van volumes in het aangezicht, zoals bvb. thv de jukbeenderen en de lippen.

Hoelang blijven rimpelvullers in mijn lichaam ?

Er zijn verschillende soorten rimpelvullers. Sommige worden vrij snel (1-5 maanden) door het lichaam afgebroken en verdwijnen daarna uit het lichaam . Er zijn ook semi-permanente rimpelvullers die langzamer door het lichaam worden afgebroken (5-12 maanden). Als derde zijn er de permanente rimpelvullers, die geheel of gedeeltelijk niet door het lichaam worden afgebroken en daardoor levenslang in het menselijke lichaam aanwezig blijven.