Liposuctie

Liposuctie is een plastisch-chirurgische techniek waarbij onderhuids vetweefsel wordt verwijderd door dit weg te zuigen.

Voor het uitvoeren van de liposuctie worden de verschillende zones bij de patiënt(e) afgetekend. Er wordt met zeer veel aandacht geluisterd naar de exacte wensen van de patiënt(e).
Bij die operatie wordt zowel het oppervlakkige als diepe vetweefsel verwijderd, dit gebeurt zeer gradueel tot het bekomen van een harmonieuse body-contour.
Hiervoor wordt een klein sneetje gemaakt en meestal wordt het weg te zuigen vetweefsel dan doordrenkt met een fysiologische zoutoplossing waaraan een klein beetje lokaal anestheticum (verdovingsmiddel) wordt toegevoegd, met ook een middle om de bloedvaten te vernauwen om aldus bloedingen te verminderen.
De ingreep gebeurt meestal onder algemene verdoving, dit verhoogt in belangrijke mate het comfort van de patiënt(e). Soms kan de liposuctie ook onder sedatie (lichte roes) gebeuren, maar dit is vooral voor heel beperkte liposucties.

Belangrijk om weten is dat een liposuctie een body-contouring operatie is en geen vermagerings ingreep.

De indicatie voor een liposuctie of een abdominoplastie wordt voornamelijk bepaald door de huidskwaliteit.

Een liposuctie vindt plaats in dagkliniek.

Zones of lichaamsdelen

De frequents behandelde zones zijn : buikwand (rond navel), flanken, rijbroek. Daarnaast worden ook kin, binnenzijde dijen, knieën, armen,…. Behandeld.

Preoperatief

De patiënt(e) komt verschillende malen voor de ingreep op consultatie zodat alle aspecten van de liposuctie op een zeer persoonlijke manier samen met de arts kunnen overlopen worden. Hierbij worden alle vragen over techniek, indicaties, complicaties, risico’s, postoperatieve zorgen, evenals de financiële aspecten overlopen.
We raden onze patiënten aan om Arnica Montana (Valkruid) in te nemen voor de ingreep. Dit zou de zwellingen en nabloedingen duidelijk verminderen. Als dosis raden we aan om een volledige tube van Arnika XMK Globules in te nemen de dag voor, de dag van en de dag na de ingreep.
Voor de ingreep wordt een voorschrift meegegeven voor de bestelling van een drukpak.

Postoperatief

Enkele uren na de ingreep, wanneer de patiënt(e) goed wakker is, komt de arts zelf langs op de kamer om alles te overlopen.
We raden aan om een goed ondersteunend drukpak te dragen gedurende 6 weken dag en nacht, dit teneinde een snelle vermindering van zwelling en een perfect postoperatief resultaat te bevorderen.
Onmiddellijk postoperatief kan er gedouched worden. Om een bad te nemen moet u nog enkele dagen wachten, de arts zal u dit op tijd melden.
Alle nodige voorschriften en administratieve documenten worden dan persoonlijk door de arts ingevuld en onmiddellijk meegegeven.

De patiënt(e) krijgt nogmaals de rechtstreekse contactgegevens van de arts overhandigd, zodat bij elke ongerustheid de arts zelf kan bereikt worden. We hechten zeer veel belang aan dit persoonlijk contact met de arts.

De afspraken voor de verschillende postoperatieve controles worden dan vastgelegd. Die kunnen zowel in Gent als in Kortrijk plaatsvinden.

Meer info over liposuctie?

Wens je meer informatie over liposuctie van de dijen, buikwand, flanken, kin, knieën of armen?  Of wens je een afspraak met Dr. Fabrice Dubrulle?

Neem vrijblijvend contact op.