Aangezicht > RimpelbehandelingRimpelbehandling

In het aangezicht wordt een belangrijk onderscheid gemaakt tussen dynamische en statische rimpels.

Dynamische rimpels worden veroorzaakt door het samentrekken van spieren. De samentrekkingen creëren een ‘accordeon’-effect en veroorzaken zo een plooi. Dit type rimpels ziet men voornamelijk in de bovenste aangezichtshelft (boven het niveau van de
pupil).

Dynamische rimpels worden het best behandeld door middel van inspuitingen met een spierontspannend middel (botulinetoxine). De meest behandelde zones zijn de fronsrimpel, het voorhoofd en de kraaienpootjes.

Dit product ontspant de spieren maar verlamt niet. Resultaat: de rimpels vervagen maar de mimiek blijft behouden en uw look blijft naturel. Het effect duurt gemiddeld een 4-tal maanden. Dit betekent dat u ongeveer een 3-tal x per jaar inspuitingen ondergaat.

Het is aan te raden om niet te zweten in de eerste 24 uur na de inspuitingen om het effect te optimaliseren.

Statische rimpels ontstaan door volumeverlies en het uitzakken van weefsels (zwaartekracht). Deze rimpels komen vooral voor in de onderste aangezichtshelft.

Statische rimpels worden het best behandeld met een filler. We verkiezen om hiervoor hyaluronzuur te gebruiken. Dit is een zeer natuurlijk en veilig product. Naast een fillend effect zorgt hyaluronzuur ook voor hydratatie van de huid.

Een rimpelbehandeling met filler kan de nasolabiale rimpel (rimpel van neus naar mondhoek), de marionette lines (rimpel van mondhoek naar kaaklijn) mooi corrigeren. Het resultaat is niet permanent, de filler wordt door het lichaam over een 10-tal maanden tot een jaar afgebroken. De meeste patiënten ondergaan dergelijke behandeling daarom op jaarlijkse basis.

Een meer permanente vorm van correctie bestaat in rimpelopvulling door middel van inspuitingen met eigen vetweefsel (lipofilling).

Resurge (privépraktijk)
AZ Maria Middelares
AZ Groeninge
O.L.V. Lourdes Waregem